Meistä

Seasongin tarina

 

SEASONGIN TARINA ALKOI VUONNA 2006

Seasong Travels ja Sipoon kunta aloittivat vuonna 2006 neuvottelut sopimuksesta, jolla Sipoon kunta vuokraa Seasongille osan omistamastaan virkistysalueesta Norrkullalandetissa. Seasongin toimintaa kehitettiin koko ajan neuvottelujen ollessa käynnissä ja vielä samana vuonna saatiinkin vesille m/s Seasong, jolla saaristossa huristeltiin ajaen aikataulutettuja risteilyjä. Noin vuoden mittaisten neuvottelujen jälkeen, vuokrasopimus mökkikylän alueesta syntyi viimein kesällä 2007.

Mökkejä, jotka nimettiin lopulta höyrylaivojen mukaan, alettiin rakentaa välittömästi ja vauhdilla, kun rakennusluvan osalta saatiin vihreää valoa. Ahti, Oihonna ja Olympia -mökkien rakennusprojekti alkoi heti syksyllä 2007. Saariston säät olivat tässä tapauksessa suosiolliset eikä leuto talvi poikkeuksellisesti tuonut tullessaan lainkaan jäätä. Niinpä sekä rakennusmiehet että työkoneet, muun muassa suuret kaivinkoneet, saatiin kyyditettyä veneillä ja aluksilla läpi koko talven Norrkullalandetiin. Omia laitureita ei alueella vielä tuolloin ollut käytännössä lainkaan ja sen vuoksi rakennusmiehien työaikaan sisältyi pelkästään kävelyä kaukaisemmilta laitureilta mökkikylälle yhteensä liki 2 kilometriä joka päivä.

Saaristoon rakentaminen ei muutoinkaan ole aivan yksinkertaista ja oman aivan uniikin haasteensa tähän rakennusprojektiin toi sähkön puute. Kaikki rakennustyö on todella toteutettu generaattorien avulla. Pelkästään niiden polttoaineen kulutus kasvatti projektin kokonaiskustannuksia merkittävästi, käytännön kiemuroista puhumattakaan – mutta saaristossa ei periksi anneta.

Vappu 2008 oli juhlapäivälle epätyypillisesti lämmin ja aurinkoinen. Rakennusprojektille se sopi kuitenkin paremmin kuin hyvin, sillä mökit saatiin käyttöön juuri sopivasti vapuksi! Ja niin saatiin myös sähkö.

Sähkön suhteen haasteita jatkui kuitenkin vielä jonkin aikaa. Kun vasta käyttöön otetut mökit saivat vieraansa ja saunat saunojansa, sähkölinjan jännite putosi välillä niin alhaiseksi, että lähinaapurin jääkaappi saattoi sammua. Sittemmin sähkölinja on tietysti kokonaan uusittu ja naapurillakin on pysynyt jääkaappi kylmänä.

Saaristo todella osaa yllättää eikä mikään vuosi ole sääolojen suhteen identtinen. Vuonna 2008 talvi saapui Sipooseen vuorostaan hyvin aikaisin ja toi paksut jäät sekä kimmeltävät hanget mukanaan. Idyllisen talvikelin houkuttelemana myös ensimmäiset yritysryhmät saapuivat nauttimaan rantasaunan löylyistä. Joulukuussa 2008 saatiin kuljetettua ensimmäinen ryhmä moottorikelkan reessä jäätä pitkin Norrkullalandetin itäiselle laiturille ja siitä maita pitkin mökeille. Mökin portailla saunan jälkeen vilvoitellessa, oli näky kuin talven ihmemaasta – ja taatusti unohtumaton.

 

 

 

VILLA SEASONG

Ajatus Villa Seasongista syntyi, kun mökkikylällä ja rantasaunalla kävi jo aktiivisesti vieraita ja siten eräs suuri suomalainen yhtiö oli myös noteerannut uniikin saaristokohteen poikkeuksellisen lähellä Helsinkiä. Yhtiö lähestyi Seasong Travelsia vuonna 2010 yhteistyöhanke mielessään. He halusivat tuoda kotimaisia ja kansainvälisiä yritysasiakkaita ja kumppaneita kokemaan ainutlaatuista suomalaisen saariston taikaa. Olemassa olevat mökit eivät kuitenkaan aivan täyttäneet yhtiön kriteerejä. Siispä tarvittiin yksi suurempi, isommankin ryhmän tarpeita vastaava majoitus- ja kokoustila ja näin idea Villa Seasongista oli syntynyt.

Hiihtolomaviikolla ajatus Villasta oli siirretty jo paperille saakka ja piirroksia hiottiin kuumeisesti viimeiseen muotoonsa. Sipoon kunta oli tiiviisti mukana ja tukena kehitystyössä; luvatkin odottivat jo valmiina, kunhan asiakasyhtiön kanssa saataisiin sopimus valmiiksi.

Lopulta saariston taika todella teki tehtävänsä ja sopimus saatiin tehtyä Helsingissä viikolla 8. Matkailu Sipoon saaristossa tulisi tämän projektin myötä ottamaan valtavan harppauksen eteenpäin.

Kattavan valmistelutyön ansiosta ehti kulua vain yksi tunti sopimuksen allekirjoittamisesta, kun Villa Seasongin rakennustyöt käynnistyivät. Tällä kertaa talvi oli tuonut tullessaan ennätyspaksut jäät saaristoon. Vähän alle metrin vahvuista jäätä aurattiin jo kuumeisesti kulkuväyläksi Maten rannasta kohti mökkikylää, kun sopimuksen allekirjoittanut Seasong Travelsin osakas oli vielä ajomatkalla Helsingistä Sipooseen.

Mökkikylällä alkoi ennen näkemätön kuhina, kun yli tusina paikallista rakennusalan ammattilaista rakensivat suurta Villaa. Sijainti ja ympäristö toivat jälleen pikantin lisänsä rakennusprojektiin, sillä muun muassa kattotuolit ovat niin suuret, että ne jouduttiin tuomaan paikalle helikopterilla. Haasteellinen projekti kuitenkin palkitsi tekijänsä.

Kesäkuussa 2011 Sipoon saaristo todella tarjosi parastaan ja maisema oli kuin postikortista – aurinko paistoi korkealta ja meri kimmelsi välkkyen. Juhannusviikon alussa ensimmäinen yhteistyökumppanin tuoma yritysryhmä saapui Intiasta Seasongille. Vieraiden hämmästyneet ilmeet olivat näkemisen arvoisia, kun he suorastaan lumoutuneena ihastelivat saaristoa – sekä kaiken vihreän keskelle kohonnutta suurta Villa Seasongia.